home Spare tid og penger Spar penger til drømmeferien

Spar penger til drømmeferien

Piggy Bank With SunglassesDe fleste har et eller flere reisemål de drømmer om. Noen av disse reisemålene ligger kanskje i Norge eller i Norden, og drømmen er lett å oppfylle. Andre kan drømme om å reise langt vekk, til Kina, Japan eller Australia. Da kan det fort bli kostbart, og det gjelder å spare i god tid for å få råd til ferien.

Spar, ikke lån


Selv om det er fristende å ta opp lån for å dra på drømmeferien, er det alltid bedre å spare penger. Lån er dyrt, og de skal betales ned. I tillegg skal de betales ned etter at ferien er ferdig, og da er det kanskje ikke like morsomt å sitte der med regningen. Det er morsommere å ha spart opp alt på forhånd, slik at man kan reise med god samvittighet. Kjøp en fin sparegris, eller lag en sparebøsse selv av en pappeske som du limer igjen og skjærer et hull på toppen. Sett inn pengene på en egen bankkonto når du har spart opp en del, og ikke bruk av denne kontoen til andre ting.


Spar der du kan


Det er mange måter å spare penger på, og man kommer langt med å spare noen kroner per dag. Tjue kroner dagen blir 140 kroner i uka, og det blir mange tusenlapper i året. Klarer du å spare enda mer, er det supert. Her er noen
tips til å spare litt i hverdagen:

  • Kjøp billigprodukter i matbutikken

  • Bytt strømleverandør

  • Kjøp færre klær

  • Drikk kaffe hjemme i stedet for å kjøpe den

  • Ikke spis ute

  • Ikke kjøp ting du ikke trenger

  • Kjøp på salg hvis du trenger noe

  • Fiks ting som skap og hagemøbler selv hvis du kan


Economy, Investment And Saving ConceptMan kan også spare mye på å finne rimelige butikker, spesielt på nett. Kjøp billig og gjem de pengene du sparer, slik at feriekontoen vokser.


Tjen litt ekstra


Hvis sparingen går tregt, er det også mulig å tjene litt ekstra. Sitt barnevakt for noen du kjenner, luft naboens
hunder, ta på deg småjobber for slektninger og bekjente, eller finn en ekstrajobb på nettet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *