home Spare tid og penger Sliter du med flyskrekk?

Sliter du med flyskrekk?

Sliter du med flyskrekk kjenner du deg nok igjen i de noen av de vanligste symptomene. Nervene begynner før du ankommer flyplassen, og øker i det du kommer inn på flyplassen og viser frem billetten din. Woman missed the planeDu ser for deg hvordan det skal bli mens du gårigjennom passkontrollen. Kriblingen i magen øker når du går mot flyet. Kanskje du føler deg litt innestengt og fanget når du setter deg ned i setet ditt. Du vet at sannsynligheten for at flyet skal styrte er minimal. Det er farligere å kjøre bil, statistisk sett. Men du klarer allikevel ikke å bli kvitt angsten.

Det er ikke så ulogisk

Å ha flyskrekk er veldig vanlig i dagen samfunn. Det er i grunn ganske unaturlig for mennesker å være så høyt oppe i luften. Og hver flystyrt man hører om er grusom og brutal. Skulle flyet gå ned har du ingen steder å dra, du har ingen kontroll over situasjonen. Hva om piloten plutselig får et illebefinnende bak kontrollspakene? Hva om noen har oversett en teknisk feil på flyet? Allikevel kommer du ikke utenom å ta fly med jevne mellomrom, enten det er relatert til jobb eller ferie. Men turen ville vært mye hyggeligere uten å være plaget av flyskrekken. Så hva hjelper?Distraught Passenger

Det ligger i hodet

Flere som sliter med flyskrekk prøver å dempe frykten ved å drikke alkohol i forkant og underveis på turen, eller ved å ta beroligende medikamenter. Dette kan bidra til å dempe angsten, men det ofte kan det gjøre situasjonen verre. Går effekten over mens du fortsatt er på flyet, forsterker det bare den ubehagelige opplevelsen. Og du kan også komme til å legge til deg en dårlig uvane. Prøv heller å slappe av ved å fokusere på pusten eller høre på rolig musikk. Fortell gjerne besetningen på flyet om problemet ditt, de er der for å hjelpe. Og stol på at de kan jobben sin, dette gjør de daglig.