home Okategoriserade Se Europa gjennom motorveiene

Se Europa gjennom motorveiene

Hvem har ikke tenkt tanken på å dra ut på en impulstur på Europas veier? Dette er noe som blir stadig mer populært som ferieaktivitet – hive seg i bilen og kjøre gjennom Europas motorveier med hele familien. Og med veinettet som er bygd fra nord i Oslo til sør i Lisboa, så er det ingen problem å oppleve Europas storbyer, små tettsteder på en enkel og ikke nødvendigvis dyr måte. Den store fordelen med å benytte seg av bil på ferie, er nettopp den friheten du har til å kunne endre på eventuelle planer helt plutselig.

Gode råd å ta til seg

Trenger man egentlig å planlegge noe særlig før man hiver seg i bilen og freser nedover kontinentet? Ikke nødvendigvis, men noen forhåndsregler bør man alltid ta. For eksempel kan nødvendigheten av å være beredt på å overnatte i telt og sovepose være viktig, da man på slike turer ikke alltid finner åpne Bed & Breakfast-steder. Dette er stadig sjeldnere et problem, men det er lurt å være forberedt på akkurat det. sjekk ut tips på andre områder før du legger i vei og dann en egen mening på hva som er viktig for deg og din eventuelle reisepartner på en slik tur. For mye bagasje er ikke nødvendig da klær i andre land gjerne koster mye mindre enn i Norge, for eksempel.

Solid bil er viktigste tips

Det sier kanskje seg selv, men det viktigste rådet man bør ta til seg, er at man har en bil som tåler tre-fire uker på landeveiene i Europa. Her er det mange ting å ta hensyn til også og det er ikke lurt å legge ut på veiene med en bil som trenger en solid dose vedlikehold hver 500. kilometer. Da kan det faktisk være billigere å leie en bil for de tre ukene, en kostnad som kan komme opp i rundt 8-9 000 kroner. Eller så kan du kombinere et billån hos Sambla med ferieplaner og kjøpe deg en ny bruktbil som gir deg både forsikringer og garantier mot bilhavari hvis du velger en litt nyere modell.