home Okategoriserade Hvem oppfant flyet?

Hvem oppfant flyet?

Oppfinneren og omgivelsene på dette århundret

På starten av det tyvende århundret, 1903, for å være mer spesifikk, ble flyet oppfunnet. Dette århundret var katastrofalt med mange år med krig og vold, fulgt opp av økonomiske kriser og innvandring. Selv i dårlig lys og minimale tjenester, klarte Wright-brødrene å planlegge, kartlegge og designe denne flotte oppfinnelsen. Det aller første konstruerte flyet var ikke så veldig pent å se på, men det var et glimt av sol for den depressive befolkningen. Brødrenes oppfinnelse var banebrytende og flyet deres: https://airandspace.si.edu/exhibitions/wright-brothers/online/fly/1903/ var en stor suksess. Videre har en del andre oppfinnelser funnet sted takket være brødrenes hjelpsomhet.

Kategorisering av flytyper og klimaskader

Fly benyttes i mange omstendigheter. Reise er den mest populære og folkerike bruken av fly. I tillegg til reise, har vi bruk av fly i militære tjenester og vi har også kjente folk som bruker jetfly for å skynde seg til sitt neste reisemål. Man kan også finne propellfly. Vi er i en krise der vi passivt bevisst skaper en mer miljøskadelig krise og faresetter verden for ytre skader på naturen med dagens karbondioksidutslipp. Dyr mister sine liv og fattigbefolkningen gjør sitt beste for at skadene ikke skal forverres. Likevel er flyet det kjøretøyet som krever mest energi, nettopp fordi drivstoffet bruket for at propellene skal gå. Desto mer enveisretter flyturen er, des bedre er det for miljøet. Kanskje du ønsker å studere miljøet på universitetet, og har ikke råd. Da kan du ta forbrukslån. Avflyvningen og landingen av flyet er det mest energikrevende, og det er ofte da mest karbondioksid slipper ut i atmosfæren. Man kan gjøre mye for å hjelpe miljøet. Det er nemlig aldri for sent.

Sikkerhet

Hvis du noensinne har vært ute og reist med familien, vil du mest sannsynlig huske flyvertinnen minne deg om å alltid holde setebeltet fast og ryggen rett idet du sitter. Det har dessverre vært mange fly som har styrtet, og mange av flyene har ikke blitt funnet. Dermed finnes det mange tiltak man må ta og sikkerhetssystemet på flyet er essensielt for at alle passasjerene skal overleve ved en eventuell krasjkrise. Allikevel er det noen ganger man er nødt til å besøke toalettet umiddelbart, og da er det ålreit å ta setebeltet av seg. Det som er viktig er at man gjør det da flyet er helt rett, og i god tid før landingen, for den er ofte ganske voldsom. Setebelter: https://www.jal.com/en/flight/safety/flight/seatbelt.html på flyet er sikre. Undersøkelser viser at sjansen for å omkomme i en flykrasj er minimale og at det er utrolig sjeldent. Sikkerhetssystemet på flyet skal være godt forklart av vertinnen, uansett om disse sjansene er små.