Fly norsk

Fly som fremkomstmiddel er populært fordi spenning, land og kulturer er for våre føtter. Ingenting bedre enn å bruke raske fremkomstmidler som fly. Med fly og reising er opplevelser på toppen av ønskelista for mange. Ferier er vitamininnsprøytninger og sjanse til fornyelse.

God plass

Det tyngste arbeidet med ferieturen er all bagasjen. Mye styr å få det inn i bilen, og deretter innsjekket med flyselskapet. En god bil med flott og praktisk bilinnredning fra worksystem.no gjør jobben. God gulvkledning som sikrer at bagasjen ikke flytter seg i transport. En takgrind hjelper alltid, og hos Worksystem er det flotte produkter å velge mellom. Dine behov dekkes, og ekstra glede er at du kan benytte utstyr som dette flere ganger.

Norske flyselskap

De største norske selskapene er Scandinavian Airlines og Widerøe Flyveselskap. Andre norske selskaper er Lufttransport, Norwegian Air Shuttle, og Airwing. Det norske markedet har hatt andre aktører. Noen har fusjonert med eksisterende norske flyselskap, eller begjært konkurs. Markedet for denne bransjen er tøff og flere aktører klarer ikke å holde flyten. Stadige avgifter gjør billetter ugunstig i forhold til større selskaper. Større har konkurransefordel og kan drive prisene ned. Noen selskap har kun innenlands tjenester. Flyselskaper samarbeider ofte på kryss av selskaps grenser, og tilbyr pakkeløsninger for å nå flere potensielle kunder. Norge er et langstrakt land, og store fly aktører flyr hovedsakelig Oslo, Gardermoen og destinasjon i utlandet.

Scandinavian Airline ble etablert i 1946. Selskapet har gjennomgått navneendringer, men alltid vært skandinavisk flyselskap. SAS er samarbeidsselskap styrt fra Stockholm. I Sverige, Danmark og Norge er det regnet som nasjonalt flyselskap.

Widerøe Flyveselskap ble etablert i 1934. Dette er Norges eldste flyselskap, og har base i Bodø. Rutenettet er størst i Norge med mer enn 40 destinasjoner. Siden 2008 har Widerøe hatt Drømmefly som sørger for eventyrlige turer for kreftsyke barn.  

Airwing flyselskap ble opprettet i 2004. De tilbyr rute mellom Notodden og Bergen.

Helikoptertjenester

Norge har flere helikoptertjenester. De er knyttet til nyhetstjenester, medisinske tjenester, severdigheter hvor du kan leie pilot for spesielle tjenester og for politiet. Mange redningsaksjoner i fjell og natur bruker helikoptertjenester. Noen av selskapene er Helitrans, Politiets helikoptertjeneste og Airlift. Airlift har tjenester som dekker til og fra offshore, innenlands ambulante tjenester og tekniske oppdrag. Her kan du se litt hva en av de store helikoptertjenestene tilbyr.