home Okategoriserade Benytt deg av skytjenester under flyreisen

Benytt deg av skytjenester under flyreisen

Skal du på en flyreise snart? Da bør du benytte deg av de nettskytjenestene som finnes tilgjengelig på nettet. Men hva er egentlig skytjenester og hvordan fungerer de? Dette skal vi se litt nærmere på i denne artikkelen så heng med oss videre og vi skal vise deg alle de relevante detaljene som du trenger å vite før du starter flyreisen din.

Hva er skytjenester?

Men du lurer kanskje på hva nett skytjenester egentlig er og hvordan de fungerer? Per definisjon er skytjenester alt fra lagring av data til programvarer til dataprosessering. Disse tjenestene er knyttet opp mot internett.

Den tradisjonelle bruken av IT i for eksempel klasserom er å benytte seg av maskinvare og installere programvaren i denne. I realiteten er du eller din IT-avdeling leverandøren av tjenestene som tilbys til kundene eller medarbeiderne dine, samt alle andre som har fått tilgang til datasystemet. Dette omhandler alt fra bruk av data som er lagret på en fileserver, applikasjoner fra Office, delte kalendere, finanssystemer, CRM og andre IT-systemer som er aktuelle for den bransjen du arbeider innenfor.

Kort sagt, når bedriften din ikke lenger produserer tjenestene på egenhånd, men kjøper de på nettet, er det skytjenester du bruker. Produksjonen av tjenestene er altså flyttet fra bedriftens egne servere opp til nettskyen.

Hvilken type skytjenester finnes det?

Det finnes i dag en lang rekke forskjellige nettskytjenester som kommer i alle slags former. Flesteparten av oss vanlige folk bruker skytjenester hver eneste dag uten å kanskje tenke særlig over dette. Dette gjelder både i jobbsammenheng så vel som privat. Hvis du for eksempel logger deg inn på et datasystem på nettet, bruker du skytjenester.

Flesteparten av de norske bedriftene har egne e-post-datasystemer, men mange foretrekker også å ha e-postadressen liggende ute på nettskyen. Økonomisystemer som PowerOffice og Fiken er å finne i nettskyen, på engelsk kalt the cloud.

Fiks ferdig skytjenester

De overnevnte eksemplene er tjenester som er skreddersydd og fiks ferdig og klar til bruk. Du kan selv tilpasse disse tjenestene slik at de bedre passer til dine personlige behov. Basefarm tilbyr også et grunnleggende fundament for norske bedrifter, kommuner, organisasjoner og hvilken som helst annen offentlig virksomhet som har som mål å tilpasse driftsmiljøer på deres egen måte.

I tidligere tider ble disse tjenestene installert i selve serverrommet, eller via et datasenter slik som overnevnte Basefarm. Forskjellen i dag er at nå kan bedriftene heller leie disse tjenestene alt ettersom hvor stort behovet er. De tingene som man tidligere kalte for backup-løsninger og lagringsenheter, kalles i dag for infrastruktur som man kan leie inn som nettskytjenester alt ettersom hvor mye man har behov for dette.

Alle typer norske organisasjoner, omfang, og type bransjer er av den grunn aktive nettskybrukere. Den maskinvaren som blir brukt lager tjenestene på datasentra som finnes rundt omkring på hele jordkloden. Her åpnes det altså for uhyre mange spennende muligheter for brukere av nettskyen over hele verden.